Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Από τη Χαβάη θα ξεκινήσει η διάλυση των ΗΠΑ;;;…


Από τη Χαβάη θα ξεκινήσει η διάλυση των ΗΠΑ;;;…
…Θα γίνει το Μάουι η «θρυαλλίδα» αυτή, που θα τινάξει στον αέρα την πάλαι ποτέ Υπερδύναμη;;;
Η αμερικανική επανάσταση που οδήγησε στην ανεξαρτησία των ΗΠΑ απέναντι στη βρετανική αυτοκρατορία ξεκίνησε από την αντίδραση των πολιτών τής αποικίας απέναντι στην απληστία τής «μητρόπολης»!
Σήμερα βλέπουμε την ακριβή επανάληψη αυτής της κατάστασης να εκδηλώνεται στη Χαβάη, εις βάρος αυτήν τη φορά εναντίον των ίδιων των ΗΠΑ. Στην πρώτη περίπτωση ήταν οι φόροι στο τσάι και στη δεύτερη η ιδιοκτησία των οικοπέδων στη Χαβάη.
Οι ιμπεριαλιστικές πλέον ΗΠΑ κινδυνεύουν να μπουν στη θέση τής Βρετανικής Αυτοκρατορίας και εξαιτίας τής απληστίας τους να απειληθούν με διάλυση …Θα γίνει η Χαβάη η «θηλιά» που θα «ξηλώσει» το αμερικανικό «πουλόβερ»; Αυτό είναι τώρα το πρόβλημα των ΗΠΑ …και είναι μεγάλο!
Είναι πραγματικά μεγάλο, γιατί τις βρίσκει σε τρομερή οικονομική αδυναμία, με άμεση εμπλοκή σε πολλά πολεμικά μέτωπα και με έναν Πρόεδρο, ο οποίος αποτελεί τον ορισμό τής ακαταλληλότητας …Τον απόλυτο ορισμό τής ανικανότητας, εάν σκεφτεί κάποιος ότι εκτός από άχρηστος και διεφθαρμένος είναι ταυτόχρονα και τεμπέλης …Το 40% του χρόνου τής θητείας του ο «commander in chef» τής Υπερδύναμης έκανε διακοπές …Τις διακοπές του διέκοψε για να πάει στη Χαβάη! …Για διακοπές θα πάει μετά από την επίσκεψή του αυτήν! Πόσο μπορούν αυτές οι συγκεκριμένες ΗΠΑ, με αυτήν την ανεπαρκή πολιτική ηγεσία, ν’ αντέξουν τις παρενέργειες αυτής της πύρινης καταστροφής;
Όταν ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέπτεται ένα νησί τής Χαβάη και οι κάτοικοι τον υποδέχονται με αποδοκιμασίες και υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο, σημαίνει ότι τον θεωρούν ανεπιθύμητο. Όταν στη διαδρομή του τού υψώνουν ανεστραμμένες αμερικανικές σημαίες και πάνω απ’ αυτές την εθνική σημαία τού λαού τους, σημαίνει ότι αμφισβητούν την ιδιότητά του και την ηγεσία του …Σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι φαίνεται …Η τρομερή πυρκαγιά «έλιωσε» δεσμούς, οι οποίοι μέχρι τώρα φαινόταν ισχυροί. Η τραγωδία κάτι «έσπασε» στο «δέσιμο» της Χαβάη με τις ΗΠΑ και αυτό δεν είναι απλό στη διαχείρισή του …Αρχίζουν και «ξυπνάνε» εθνικοί διχασμοί και μίση …Αρχίζουν κι ενεργοποιούνται εθνικά ένστικτα επιβίωσης και χωρίζονται τα «στρατόπεδα» …Πολλοί είναι τώρα οι ιθαγενείς, οι οποίοι θα θυμηθούν πως οι Αμερικανοί τούς «έκλεψαν» την πατρίδα …Πολλοί θα θυμηθούν ποιες υποσχέσεις και δεσμεύεις αγνόησαν οι ξένοι —και τώρα διεκδικούν τη γη τους— και άρα θέτουν σε κίνδυνο την εθνική τους ύπαρξη. Για έναν μικρό νησιωτικό λαό η ιδιοκτησία τής πατρίδας του είναι η μόνη ικανή κι αναγκαία συνθήκη που διασφαλίζει την επιβίωσή του και αυτό το αγαθό πλέον απειλείται με απώλεια. Οι ξένοι και στην περίπτωσή μας οι Αμερικανοί δεν σεβάστηκαν τις δεσμεύσεις τους και πήραν τα «καθρεφτάκια» τους «παραμάσχαλα» για να τους λεηλατήσουν …Να τους μετατρέψουν σε νέους «Απάτσι» και «Σιού» τού ωκεανού.
Tου Παναγιώτη Τραϊανού