Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

300 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ....ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ (ΘΡΙΛΕΡ)


ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ,ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ .

ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ.

ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ 60% ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ...

Η ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΔΝΤ Η ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΑΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .

ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ Δ Ν Τ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ...

Ρουμανία: Έξοδος για 300.000 δημοσίους υπαλλήλους

Την απόλυση 300 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας Γκεόργκε Πογκέα.

Όπως διευκρίνισε ο Πογκέα, το κενό μεταξύ των χαμηλών και υψηλών μισθών στο δημόσιο τομέα μπορεί να μειωθεί μόνο με την αναδιάρθρωση του τομέα και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 29,5% των δημοσίων υπαλλήλων απασχολείται στον τομέα της εκπαίδευσης και πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το 2015, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων να έχει μειωθεί δραστικά, σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα του 1,2 εκατ. ατόμων.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η ρουμανική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συμφώνησαν πως το έλλειμμα του προϋπολογισμού πρέπει να μειωθεί κάτω από 6% του ΑΕΠ το 2010, σε σχέση με το 7,3% που είχε συμφωνηθεί το 2009 και για την επίτευξη του στόχου αυτού, οι μισθοί και οι συντάξεις πρέπει να "παγώσουν".

Επίσης η Ρουμανία θα λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δάνειο ύψους 12,9 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της διεθνούς οικονομικής βοήθειας των 19,9 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την "ώθηση" δραστηριοτήτων για την ανάκαμψη της οικονομίας.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=76348