Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΑΥΓΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚ ΓΚΡΙΦΙΝ.....


Με αβγά και συνθήματα εναντίον του και εναντίον του κόμματός του υποδέχθηκαν οι διαδηλωτές τον ηγέτη του κόμματος της άκρας δεξιάς στη Βρετανία, που θεωρείται ως ένα από τα πλέον ενισχυμένα στις Ευρωεκλογές. Ο ηγέτης του κόμματος της άκρας δεξιάς στη Βρετανία Νικ Γκρίφιν, δέχτηκε την επίθεση των διαδηλωτών οι οποίοι πέταξαν εναντίον του αυγά, όταν αρνήθηκε να αναβάλει μια συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματίσει να δώσει ενώπιον του κοινοβουλίου του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Ο Νικ Γκρίφιν που εξελέγη ευρωβουλευτής, όταν εγκαταστάθηκε σε βήμα ενώπιον του κοινοβουλίου περικυκλώθηκε από πολλές δεκάδες διαδηλωτές που εκτός από τα αυγά φώναζαν και συνθήματα εναντίον του και εναντίον του κόμματός του, όπως "είστε ναζιστές" έξω το ΒΝΡ" και άλλα
Μέσα σε αυτή την κατάσταση, ήταν αδύνατον να δώσει τη συνέντευξη και αποφασίστηκε από τους φρουρούς του να φυγαδευτεί αμέσως από το χώρο γιατί κινδύνευε από τους εξαγριωμένους διαδηλωτές.
Λίγο αργότερα κατάγγειλε στο BBC ότι "μια οργανωμένη ομάδα" του επιτέθηκε και τον "καταβρώμισε με αυγά" . Επισήμανε δε ότι" η οργανωμένη αυτή ομάδα" υποστηρίχτηκε από τα τρία κύρια πολιτικά κόμματα της χώρας.
Σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή στο Sky News εκπρόσωπος της Ένωσης κατά του φασισμού ανέφερε ότι "όπου κι αν βρίσκεται ο Νικ Γκρίφιν και το ΒΝΡ του θα επεμβαίνουμε για να λέμε ότι οι πολιτικές του φασισμού και του ναζισμού δεν έχουν καμία θέση στον 21ο αιώνα".
Μία από τις θέσεις του ακροδεξιού αυτού κόμματος είναι: κατηγορηματικό όχι στους μετανάστες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το κόμμα αυτό απαγορεύει ρητά σε οποιονδήποτε έγχρωμο να εντάσσεται στις γραμμές του.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ