Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ποιός είναι τελικά αυτός ο "Αμερικάνος" που συντονίζει τις επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας;


Σε άτομο το οποίο έχει το ψευδώνυμο «αμερικάνος», αποδίδουν οι Σύροι την επίθεση που δέχτηκαν τα μικρά τους καταστήματα το βράδυ της Δευτέρας, στις εργατικές κατοικίες του Νέου Κόσμου. Όπως είπαν, ήταν αυτό το άτομο που κατηύθυνε και συντόνιζε την επίθεση της ομάδας, στην οποία, τα περισσότερα άτομα ήταν νεαρής ηλικίας και φορούσαν κράνη και κουκούλες. Είναι γνωστός στην πρεσβεία της Συρίας και στις ελληνικές Αρχές και μάλιστα, σύμφωνα με Σύρους, υπάρχουν και φωτογραφίες του» μας είπε σήμερα το πρωί η Φωτούλα Ζέρβα, η οποία είναι συνεταίρος στο κατάστημα του ενός θύματος που υπέστη την επίθεση των αγνώστων. «Μόλις έγινε η επίθεση στα δύο καταστήματα, αυτός το τύπος, μας είπαν, καθόταν και κοιτούσε τους δράστες και έδειχνε να συντόνιζε τις κινήσεις τους»ανέφερε.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Νέου Κόσμου στην οποία έγινε η επίθεση, εκτιμούν ότι τα άτομα που πήραν μέρος είχαν έλθει από τη Νέα Σμύρνη και πολλά από αυτά παίρνουν μέρος σε επεισόδια που γίνονται κατά καιρούς στα γήπεδα.
«Εκτιμούμε ότι ο 'αμερικάνος' είναι αυτός που οργανώνει επιθέσεις εναντίον ξένων, από τον Πειραιά έως την Αθήνα» είπε η Φωτούλα Ζέρβα και συνέχισε.: «Το γιατί το κάνει και τι συμφέροντα εξυπηρετεί δεν γνωρίζουμε. Αυτό ας το βρει η αστυνομία».
Τις ζημιές που τους προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι που τους επιτέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στον Νέο Κόσμο, επισκεύαζαν έως σήμερα το μεσημέρι, στα δύο μαγαζάκια τους, οι ιδιοκτήτες τους από τη Συρία.
Αραβικά και άλλα προϊόντα που οι δράστες σκόρπισαν με μανία στο πάτωμα, τοποθετούνται σιγά ?σιγά και πάλι στα ράφια, περιμένοντας τους Έλληνες και αλλοδαπούς πελάτες.
Όπως έλεγαν σήμερα το πρωί οι άραβες που μένουν στη γειτονιά με τις εργατικές κατοικίες πίσω από το ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ, "οι ζημιές θα αποκατασταθούν, αλλά ο φόβος μίας νέας επίθεσης παραμένει".

Στήνουν περιπολίες
Για τον λόγο αυτό, ανέφεραν, πλέον παίρνουν τα μέτρα τους, προκειμένου να αποτρέψουν στο μέλλον ανάλογες ενέργειες.
«Έχουμε βάλει ανθρώπους στους δρόμους γύρω από τη γειτονιά, προκειμένου, εάν συμβεί κάτι, την επόμενη φορά να προλάβουμε να κλείσουμε τα μαγαζάκια μας και να προστατευτούμε», είπαν.
Όλοι τους, Σύροι και Αιγύπτιοι, εξέφραζαν την απορία τους για την επίθεση που δέχτηκαν, αφού, όπως λένε, έχουν άδειες παραμονής και ζουν ήσυχα και ειρηνικά με όλους.
Επίσης, τόνισαν, πως οι έλληνες είχαν πάντα πολύ καλές σχέσεις με τους Άραβες και ποτέ δεν είχε προκληθεί κάποιο πρόβλημα μεταξύ τους.
«Χιλιάδες έλληνες ζούσαν και ζουν στην Αίγυπτο» είπε ένας από τους άραβες που μένουν στο σύμπλεγμα των εργατικών κατοικιών πίσω από το Ιντερκοντινένταλ.
Εν τω μεταξύ, με συνθήματα όπως «έξω οι φασίστες από τις γειτονιές» και «ποτέ ξανά φασισμός», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης συγκέντρωση και διαδήλωση στον Νέο Κόσμο από Άραβες μετανάστες της περιοχής, με την υποστήριξη των αντιρατσιστικών οργανώσεων «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», «Δίκτυο για την υπεράσπιση μεταναστών και προσφύγων» και «Κίνηση απελάστε τον ρατσισμό».
Οι διαδηλωτές απαίτησαν την άμεση σύλληψη των υπευθύνων, καθώς επίσης και «να σταματήσει το κουκούλωμα των ρατσιστικών επιθέσεων».