Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Η εμείς ή αυτοί-Το ΚΚΕ διαλύει την τυπογραφία

Αυτό ήταν και παραμένει το μόνο δίλημμα, για κάθε συνάδελφο που έχει απέναντί του την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, τα κομματόσκυλα και τους πολιτικούς υπαλλήλους της.

Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα, ή εμείς ή αυτοί.
Δεν πρέπει να περάσει αυτή η διαστροφή του κκε να διαλύσει έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών, οδηγώντας στο κλείσιμο και στην ανεργία χιλιάδες τυπογραφεία και εργαζόμενους.
Δύσκολο, αλλά δεν πρέπει να περάσει.
Με απευθείας ανάθεση από τους συνεργάτες τους, παίρνουν όλες τις κρατικές εκτυπώσεις, ενώ θα έπρεπε να τις μοιράζεται όλος ο κλάδος.
Συνάδελφοι, αντιμετωπίζουμε την καπιταλιστική αριστερά του κκε, Την αριστερά που το πρωί ψηφίζει νόμους στην βουλή των Ελλήνων και το βράδυ κάνει μπίζνες χρησιμοποιώντας τον κομματικό μηχανισμό και το ξεπούλημα της ιδέας στο αστικό κράτος και στα κόμματα εξουσίας.
Μας ανταγωνίζονται αθέμιτα, ξεκληρίζουν την τυπογραφεία στο όνομα του εργάτη και της ιδέας.

Η αποκάλυψη ζορίζει
Ξεπούλησε... την ιδέα για το κρατικό χρήμα, για να τυπώνει της αστικές εφημερίδες,
για να γεμίζει τα κομματικά ταμεία. Πρέπει τα κέρδη τους να γίνουν υπερκέρδη στον πανέμορφο «παγκοσμιοποιημένο» κόσμο. Κι εδώ θα κληθούν - ήδη καλούνται, δηλαδή - να δώσουν λόγο. Το μόνο θετικό στοιχείο του παιχνιδιού που «χοντραίνει» είναι ότι μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του και να αντιληφθεί ποιος είναι με ποιον...
http://typografeio.blogspot.com