Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Κρίση στην Ουκρανία___Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ!!!!

Ο γερμανικός αιφνιδιασμός απέτυχε...
...πάλι έχασαν τη μάχη στο Ανατολικό Μέτωπο.
Οι Γερμανοί επιχειρούν να μπλέξουν σε νέα περιπέτεια τον ελληνισμό της Κριμαίας.
Κάθε φορά που βλέπει κάποιος να "ρέει" ευρωπαϊκό αίμα, έξυπνο είναι να ξεκινάει να ψάχνει τα αίτια αυτής της αιματοχυσίας στα γερμανικά συμφέροντα. Μια τέτοια επιλογή είναι καθ' όλα έξυπνη και ασφαλής, εφόσον σε απαλλάσσει από περιττό κόπο και σπατάλη χρόνου ...Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις λάθος. Σε κάθε σύγχρονη αιματοχυσία στην Ευρώπη, είναι μπλεγμένη η Γερμανία. Αυτό είναι το όλο θέμα. Για όσο διάστημα δεν καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι ένωσαν την Γερμανία, για να συνεχίσει τον πόλεμο που είχε κηρύξει στην Ευρώπη πριν από έναν αιώνα, δεν θα μπορούμε να ερμηνεύσουμε σωστά τα συμβαίνοντα.

Ό,τι βίαιο συμβαίνει στην Ευρώπη από τη στιγμή της γερμανικής ενοποίησης, συμβαίνει, για να εξυπηρετηθούν τα γερμανικά συμφέροντα και τα συμφέροντα ΟΛΩΝ όσων "κρύβονται" πίσω από αυτά. Για λόγους ευκολίας στην ανάλυση θα τα ονομάσουμε απλά "γερμανικά συμφέροντα" και θα προσπαθήσουμε να τα ανιχνεύσουμε. Αυτά λοιπόν τα συμφέροντα, ακόμα και σήμερα, αιματοκυλούν την Ευρώπη. Ακόμα και τα εκ πρώτης όψεως αντίθετα φαινόμενα, που κατά καιρούς παρατηρούμε, υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα ...Για να εξυπηρετηθούν τα γερμανικά συμφέροντα, "μάτωσε" η Γιουγκοσλαβία και για τα ίδια συμφέροντα "ματώνει" σήμερα η Ουκρανία.
Τους Γιουγκοσλάβους τους βομβάρδισαν, για να διαλύσουν τη Γιουγκοσλαβία, ενώ τους Ουκρανούς θα τους βομβαρδίσουν, αν δεν παραμείνουν ενωμένοι. Για τα γερμανικά συμφέροντα διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία και για τα ίδια συμφέροντα σήμερα απειλούν την Ουκρανία, προκειμένου αυτή να μην διαλύσει. Γιατί όμως έχουμε τόσο διαφορετικές προσεγγίσεις σε θέματα θεωρητικά τόσο όμοια μεταξύ τους;
Γιατί δηλαδή είχαν δικαίωμα οι Κροάτες ή οι Βόσνιοι στον "αυτοπροσδιορισμό" τους και δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα και οι Κριμαίοι; Γιατί σε άλλους αναγνωρίζει η ΕΕ ως ιερό το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και αλλού το αντιμετωπίζει ως την υπέρτατη παρανομία; Γιατί σε άλλα σημεία της Ευρώπης υποστηρίζονται οι αυτονομιστές, οι οποίοι αγωνίζονται για την "ελευθερία" τους και σε άλλα σημεία καταδικάζονται σαν "τρομοκράτες"; ...Γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν ενιαία κριτήρια στην αντιμετώπιση ομοίων καταστάσεων.
Τα γερμανικά συμφέροντα είναι ... 
 *****Ο Πούτιν είναι "γρανάζι" της Νέας Τάξης. Απλά το "γρανάζι", ακόμα κι αν ανήκει στην ίδια μηχανή, πρέπει να φροντίζει τον εαυτό του, για να μην "σπάσει".
Αν ο Πούτιν ήθελε να ανατρέψει την Νέα Τάξη, θα έκανε σημαντικά πράγματα και όχι να παίζει με τα στρατιωτάκια. Αντί να μοιράζει δισεκατομμύρια για τις ανάγκες των υποδομών της Νέας Τάξης, θα έκανε

αγορές εμπορικής τεχνογνωσίας αιχμής, όπως κάνει η Γερμανία ...Θα ανταγωνιζόταν τη Γερμανία στο δικό της πεδίο. Θα την ανταγωνιζόταν εκεί όπου υπάρχει το πραγματικό "χρυσάφι" και είναι στην αγορά ...Θα την ανταγωνιζόταν με το απόλυτο πλεονέκτημα των απόλυτα φτηνών πρώτων υλών της αχανούς Ρωσίας και των απόλυτα φτηνών ενεργειακών πηγών της.
Αντί δηλαδή να παίζει με "βοήθειες" δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία ή την Κύπρο κλπ., θα μπορούσε να κάνει τη Ρωσία παραγωγική υπερδύναμη και όχι σαουδαραβικού τύπου "Μπανανία" αγωγών και σωλήνων. Αντί να δώσει 10 δισεκατομμύρια στην Ουκρανία, θα μπορούσε να αγοράσει την SAAB ή τη VOLVO, που πουλιόταν γι' αυτά τα χρήματα ...Θα μπορούσε να αγοράσει την DUCATI για ένα δισεκατομμύριο. Γιατί; ...Για να μπει στην αγορά οχημάτων, που είναι η απόλυτη βιομηχανία στην Νέα Τάξη. Με την τεχνογνωσία αυτών των εταιρειών θα κατανικούσε την Γερμανία μέσα σε λίγες ώρες. Θα παρήγαγε στο ένα τρίτο της τιμής αυτοκίνητα και μηχανές ανταγωνιστικά των γερμανικών ...Δεν το έκανε όμως...
...Δεν το έκανε, γιατί είναι νεοταξίτης. Όσο απειλούν οι Σαουδάραβες την Νέα Τάξη, άλλο τόσο την απειλεί και ο Πούτιν ...Μερσεντές, γούνες και κιλότες γίνονται οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ρωσίας. Αντί οι Ρώσοι να εργάζονται στα εργοστάσια με τους καλύτερους μισθούς της Ευρώπης είναι άνεργοι και αλκοολικοί και αργοπεθαίνουν στα παγκάκια.

Η Νότια Κορέα από το πουθενά φτιάχνει πλοία, αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα από τα καλύτερα στον κόσμο και ο ρωσικός γίγαντας ακόμα και τα σώβρακά του τα εισάγει. Αυτοί, οι οποίοι μπορούν να κατασκευάσουν ακόμα και διαστημικούς σταθμούς, δεν μπορούν να φτιάξουν πλέον ούτε ανταγωνιστική ξυλόσομπα. Ενώ τους επιτρέπουν να αναπτύσσουν τεχνολογία κορυφής στο στρατηγικό και στρατιωτικό επίπεδο, δεν τους αφήνουν ούτε καν να αγγίξουν την τεχνολογία της αγοράς κοινών προϊόντων. Δορυφόρο επιτρέπουν στην Ρωσία να κατασκευάζει, αλλά πλυντήριο όχι.

Καθόταν ο Πούτιν και "καμάρωνε" το νέο Lada, το οποίο οι Κορεάτες δεν καταδέχονται να το βάλουν καν στα εργοστάσιά τους να το κατασκευάσουν.
"Πουτινιές" της πλάκας από τον "Τσάρο", ο οποίος βγαίνει από Mercedes, για να μπει σε Audi ...και από εκεί σε Porsche. Εξυπνάδες από τον "δυναμικό" επενδυτή, ο οποίος υποχώρησε στην απόπειρα εξαγοράς της Volkswagen, γιατί του το απαγόρευσαν τα "αφεντικά".
Αυτή η τεχνολογική "καθυστέρηση" της Ρωσίας σε αυτόν τον - εύκολο γι' αυτήν - τομέα της τεχνολογίας ήταν η επιλογή του Πούτιν και αυτό τον καθιστά τον πιο αγαπημένο ηγέτη της Δύσης ...Τον ηγέτη, που θα του συγχωρήσουν τα πάντα ...Τον ηγέτη, που, επειδή πρόδωσε την πατρίδα του, έκανε τη Γερμανία υπερδύναμη της βιομηχανίας τής αγοράς, ενώ οι δυνατότητές της ως κράτος είναι ασήμαντες.
Διαβάστε όλη την ανάλυση στο παρακάτω LInk