Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ο Π.Τραϊανού καταγγέλλει (Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 ΛΟΝΔΙΝΟ)


 Ο αθλητισμός των Ελλήνων  και τα αθλητικά παιχνίδια των Βαρβάρων.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός στη μακραίωνη πορεία της ανθρωπότητας ότι τα περισσότερα "κακά", που βασανίζουν τους ανθρώπους, προέρχονται από την κακή χρήση των "καλών". Ανάμεσα στα πολλά "καλά" που έχει επινοήσει ο άνθρωπος, για να "ευφραίνει" την ψυχή του και να καλλιεργεί το πνεύμα του, είναι και ο αθλητισμός. Ο αθλητισμός, που, όπως έχουμε μάθει ν' ακούμε από τους διάφορους "επαΐοντες", προάγει τον πολιτισμό και ενώνει τους ανθρώπους. Όλα αυτά είναι σωστά, αλλά υπάρχει μια τρομερή διαφορά. Άλλο πράγμα είναι ο αθλητισμός και άλλο πράγμα το αθλητικό παιχνίδι.
Σήμερα, που η Νέα Τάξη Πραγμάτων προσπαθεί να επιβληθεί παγκοσμίως, "επενδύει" στα αθλητικά και αγωνιστικά δρώμενα, για να μπορέσει να χειραγωγήσει τις μάζες. Φιλοδοξεί να τις παρασύρει στη λογική του "πολέμου" και των συγκρούσεων, ώστε να τις βάλει στο "παιχνίδι" της. Φιλοδοξεί να προσφέρει "θριάμβους" και νίκες σε ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και οι οποίοι δεν την συμφέρει ν' αντιδρούν και προπαντώς να σκέφτονται. Η ανθρωπότητα κινδυνεύει να πέσει σε μια παγίδα τρομερή, που όμως δεν της είναι άγνωστη. Δεν "θυμάται" ότι αιώνες πριν και οι φτωχοί Ρωμαίοι γεύονταν "θριάμβους", κάθε φορά που η πείνα τους απειλούσε το σύστημα. Δεν "θυμάται" ότι υπήρξε και στο παρελθόν "οπιομανής", που η εξουσία την έλεγχε με τον πιο απόλυτο τρόπο.
Θα εξετάσουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι ακριβώς ισχυριζόμαστε. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του αθλητισμού και του αθλητικού παιχνιδιού. Το σύστημα αυτήν τη διαφορά τη γνωρίζει, αλλά ποτέ δεν την διευκρινίζει, γιατί δεν το συμφέρει. Είναι σίγουρο.....