Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απο τον Περικλή στον βενιζέλο και σύντομα στον Γιωργάκη με το κολάν!!!

Απο την δραχμή στα ευρώ...Οι Ελληνικές δραχμές είχαν πάνω τους κάποια πρόσωπα που "έλεγαν" κάτι στους Έλληνες, κάτι μας θύμιζαν κάποια ιστορία μας κάποιο σημαντικό πρόσωπο ,κάποιο σημαντικό γεγονός που δεν πρέπει και δεν θέλαμε να το  ξεχνάμε αιώνες.
την κεφαλή Περικλέους

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

“Γερμανία”... το χαϊβάνι της Ευρώπης !!!

Κάποιοι στο Βερολίνο συνεχίζουν τον... «Τριακονταετή Πόλεμο».
Θρησκευτικός είναι ο πόλεμος εναντίον των PIIGS της Μεσογείου.
Σε μερικά χρόνια θα έχουν εξαφανιστεί από την Ευρώπη έννοιες όπως «Γερμανία» ή «Γερμανοί».
Το να ισχυριστεί κάποιος στη σημερινή εποχή ότι κάποιο κράτος ή κάποιος λαός μπορεί να "εξαφανιστεί" από το "πρόσωπο" της Γης, αυτό είναι κάτι, το οποίο είναι παντελώς ξένο με την επικρατούσα πλέον λογική. Στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα αυτό μπορεί και να γινόταν κάτω από τα "λεπίδια" των σφαγέων. Σήμερα, είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Βεβαίως και μπορεί να γίνει. Αυτό, το οποίο ισχυριζόμαστε, πιθανόν στο πρώτο άκουσμά του να φαίνεται παράξενο, αλλά δεν είναι και τόσο απίθανο ως ενδεχόμενο να συμβεί, αν κάποιος σκεφτεί τα δεδομένα πάνω σε μια βάση λογικής, η οποία περιλαμβάνει όλες τις ιδιομορφίες του κόσμου στον οποίο ζούμε σήμερα.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η επιστολή Έλληνα φορολογούμενου στον Βενιζέλο ...«Αρνούμαι να…πληρώσω!!!»


Η επιστολή, που έστειλε Έλληνας φορολογούμενος στον κ. Ε. Βενιζέλο και το Υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύτηκε χθες στην prionokordela.gr, έχει προκαλέσει ολόκληρο «κίνημα» αγανακτισμένων πολιτών, που ένας προς έναν δηλώνουν και εκείνοι την πρόθεση τους να σταματήσουν να πληρώνουν πλέον τα «σπασμένα» άλλων! Όλα έχουν ένα όριο και αυτή η κυβέρνηση το ξεπέρασε προ πολλού…
Ας θυμηθούμε ξανά την επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Κυρία, που νομίζουμε ότι εκφράζει σύσσωμο τον ελληνικό λαό…

Επιστολή Έλληνα φορολογούμενου στο Υπουργείο Οικονομικών: «Αρνούμαι να…πληρώσω!!!»
Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την πρόθεση μου να μην πληρώσω την συμμετοχή μου στην κρίση που περνάει η χώρα μου.
Οι λόγοι είναι απλοί:

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

New York Times: Η διάσωση σώζει τους πιστωτές, όχι την Ελλάδα

 
Πολύ καλύτερο deal για τις τράπεζες, από ό,τι για την Ελλάδα, την οποία υποτίθεται ότι βοηθά, είναι η συμφωνία για το δεύτερο πακέτο διάσωσης, με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, διαπιστώνουν οι New York Times.
Για αυτό, άλλωστε, οι τράπεζες είναι αυτές που προωθούν το σχέδιο