Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Το πόκερ της κυβέρνησης!!! Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ


Η ευκαιρία του Τσίπρα και ...η μπλόφα των 4 δις ευρώ.
Το πόκερ της κυβέρνησης.
Δωσίλογοι και Τρόικα προσπαθούν να παγιδεύσουν τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ.
Προσπαθούν να "ακυρώσουν" την εντολή του ελληνικού λαού.
Υπάρχουν παιχνίδια, τα οποία μπορείς ως παρατηρητής —και χωρίς να παίρνεις μέρος ο ίδιος σε αυτά— να τα παρακολουθείς και να καταλαβαίνεις την εξέλιξή τους σχεδόν ισότιμα με τους πρωταγωνιστές τους και παιχνίδια όπου αυτό δεν συμβαίνει. Σε παιχνίδια, όπως το σκάκι, για παράδειγμα, καταλαβαίνεις τις κινήσεις των παικτών και μπορείς ακόμα και ως παρατηρητής να "ζεις" το παιχνίδι σε πραγματικό χρόνο. Μπορείς ακόμα και να "επέμβεις" σε αυτό, προειδοποιώντας τον έναν ή τον άλλο παίκτη για τις συνέπειες μιας κίνησης ή για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός προβλήματος. Υπάρχουν όμως παιχνίδια όπου δεν μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο ΤΡΑΪΑΝΟΥ... ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!


Έχουμε πολλές φορές αναρτήσει κείμενα του Παναγιώτη Τραϊανού αλλά αυτό αξίζει να το διαβάσετε, γιατί έχει γραφτεί πριν χρόνια και  σήμερα είναι χρήσιμο για να βρεθεί μια λύση και αποδεικνύετε για ακόμη μια φορά πόσο δίκιο είχε .... 
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ,
είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης λύσης
στο πρόβλημα του εκλογικού νόμου.
Η λύση είναι μία....
Απλή αναλογική
και αποβολή του ΚΚΕ από την ελληνική βουλή.

Η ενισχυμένη αναλογική είναι η μεγαλύτερη αλητεία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ εις βάρος του λαού και της δημοκρατίας. Επί χρόνια οι επαγγελματίες αλήτες, που παριστάνουν τους πολιτικούς, "δουλεύουν" έναν λαό και παρακάμπτουν ακόμα και τις πιο θεμελιώδεις διατάξεις ενός δημοκρατικού Συντάγματος.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ


Ο δικομματισμός παίζει τα "ρέστα" του...
Σε μια χαμένη "παρτίδα" ρίχνει και τα τελευταία του "χαρτιά", που είναι ο Καζάκης και η Παπαρήγα.
Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος... τα σταλινικά εργαλεία του παρακράτους.
Ελάχιστες ημέρες μας χωρίζουν από τις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης και οι μάσκες αρχίζουν να "πέφτουν" η μία μετά την άλλη. Οι "πολυτέλειες", που απολάμβανε ο δικομματισμός μέχρι τώρα, φαίνεται πλέον ότι αποτελούν παρελθόν. Ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος δικομματισμός αρχίζει και ξοδεύει τις εφεδρείες του. Αποκαλύπτει τα "δεκανίκια" του και αυτό είναι τραγικό γι' αυτόν, γιατί σε περίπτωση ήττας του δεν υπάρχει πλέον ασφαλής δρόμος γυρισμού. Αν χάσει τη μάχη των προσεχών εκλογών, χάνεται για πάντα. Υποχωρώντας, προκειμένου να επιβιώσει, "καίει" τις "γέφυρες" ασφαλείας και μπαίνει σε έναν μονόδρομο προς την καταστροφή.